<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

Pressmeddelanden

mars 4, 2018
By:

TeleComputing stärker sin position i Norden – köper integrationsspecialisten iBiz Solutions

TeleComputing ingår avtal om att köpa integrationsföretaget iBiz Solutions. Detta med anledning av att den starka tillväxten inom områden som maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things (IoT) innebär allt mer komplexa IT-lösningar och högre krav på kontroll över integrationer.

– Detta förvärv stärker vår marknadsposition i Norden och innebär att vi står starkt rustade inför en fortsatt tillväxt på en marknad där integrationer och extern drift blir en allt viktigare framgångsfaktor. iBiz Solutions är ett företag med stark teknisk expertis, god affärsförståelse och gott rykte, vilket stämmer bra överens med TeleComputings nuvarande position och framtida ambitioner. Förvärvet stärker också vårt erbjudande inom rådgivningstjänster, både i Sverige och Norge, säger Terje Mjøs, koncernchef på TeleComputing.

TeleComputing förstärker därmed sin tjänsteportfölj med en omfattande integrationskompetens, vilket går i linje med TeleComputings rådgivningsstrategi och starka erbjudande kring hybrida molnlösningar. Befintliga och potentiella kunder till TeleComputing och iBiz Solutions kommer därmed få tillgång till ett bättre serviceerbjudande.

De nya möjligheterna inom maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things förutsätter att företag kan hålla ordning på samspelet mellan olika lösningar. iBiz Solutions har både kompetens och lösningar för detta och är ledande på integrationer i Sverige och Norge. Förra året vann de priset "Årets Microsoft-partner" i kategorin intelligenta molnlösningar.

TeleComputing_Ibiz_logo.pngiBiz Solutions tillhandahåller IT-arkitektur och integrationstjänster till stora och medelstora företag och organisationer i Sverige och Norge. Företaget erbjuder även ett omfattande kursutbud. iBiz Solutions har över 55 anställda och har haft god lönsam tillväxt under många år. Omsättningen var 63 miljoner kronor år 2017.

Företaget arbetar med nordiska verksamheter så som Scandic, Olav Thon Group, Sandvik, Felleskjøpet, AlfaLaval, Caverion, Forex Bank och Jämtkraft. Huvudkontoret ligger i Karlstad, och företaget har även kontor i Stockholm, Gävle och Oslo.


För mer information:
Terje Mjøs, CEO TeleComputing, Tel: +47 900 34 159
E-post: terje.mjos@telecomputing.no

Allan Hallén, VD iBiz Solutions, Tel: +46 706 994 336
E-post: allan.hallen@ibiz-solutions.se

Om iBiz Solutions
iBiz Solutions är ett IT-företag med specialistkompetens inom systemintegration, med huvudkontor i Karlstad. iBiz Solutions har även kontor i Stockholm, Gävle och Oslo och har över 55 anställda och cirka 50 kunder. 2017 omsatte iBiz Solutions 63 miljoner kronor.

Livingstone Partners har varit finansiella rådgivare för iBiz i transaktionen.

Leave a comment

Your email-1 address will not be published.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing har stor erfarenhet av molntjänster, digitala samarbetsverktyg, infrastruktur och säkerhet, med vilken vi hjälper kunder att utnyttja morgondagens lösningar. Vårt motto är ”Every challenge needs a partner”, så oavsett vilken utmaning kunden står inför, ska de veta att TeleComputing är en partner att lita på. Vi tror på potentialen i att omfamna och dela kunskap, styrkan i att uppnå något gemensamt och möjligheterna som ligger i utveckling och förändring. Därför är våra kärnvärden Embrace knowledge, Achieve together och Empower change. Vi har ca 1100 anställda på 11 orter i 4 länder och över 2000 kunder i Norden.