<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

Pressmeddelanden

mars 4, 2018
By:

TeleComputing stärker sin position i Norden – köper integrationsspecialisten iBiz Solutions

TeleComputing ingår avtal om att köpa integrationsföretaget iBiz Solutions. Detta med anledning av att den starka tillväxten inom områden som maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things (IoT) innebär allt mer komplexa IT-lösningar och högre krav på kontroll över integrationer.

– Detta förvärv stärker vår marknadsposition i Norden och innebär att vi står starkt rustade inför en fortsatt tillväxt på en marknad där integrationer och extern drift blir en allt viktigare framgångsfaktor. iBiz Solutions är ett företag med stark teknisk expertis, god affärsförståelse och gott rykte, vilket stämmer bra överens med TeleComputings nuvarande position och framtida ambitioner. Förvärvet stärker också vårt erbjudande inom rådgivningstjänster, både i Sverige och Norge, säger Terje Mjøs, koncernchef på TeleComputing.

TeleComputing förstärker därmed sin tjänsteportfölj med en omfattande integrationskompetens, vilket går i linje med TeleComputings rådgivningsstrategi och starka erbjudande kring hybrida molnlösningar. Befintliga och potentiella kunder till TeleComputing och iBiz Solutions kommer därmed få tillgång till ett bättre serviceerbjudande.

De nya möjligheterna inom maskininlärning, artificiell intelligens och Internet of Things förutsätter att företag kan hålla ordning på samspelet mellan olika lösningar. iBiz Solutions har både kompetens och lösningar för detta och är ledande på integrationer i Sverige och Norge. Förra året vann de priset "Årets Microsoft-partner" i kategorin intelligenta molnlösningar.

TeleComputing_Ibiz_logo.pngiBiz Solutions tillhandahåller IT-arkitektur och integrationstjänster till stora och medelstora företag och organisationer i Sverige och Norge. Företaget erbjuder även ett omfattande kursutbud. iBiz Solutions har över 55 anställda och har haft god lönsam tillväxt under många år. Omsättningen var 63 miljoner kronor år 2017.

Företaget arbetar med nordiska verksamheter så som Scandic, Olav Thon Group, Sandvik, Felleskjøpet, AlfaLaval, Caverion, Forex Bank och Jämtkraft. Huvudkontoret ligger i Karlstad, och företaget har även kontor i Stockholm, Gävle och Oslo.


För mer information:
Terje Mjøs, CEO TeleComputing, Tel: +47 900 34 159
E-post: terje.mjos@telecomputing.no

Allan Hallén, VD iBiz Solutions, Tel: +46 706 994 336
E-post: allan.hallen@ibiz-solutions.se

Om iBiz Solutions
iBiz Solutions är ett IT-företag med specialistkompetens inom systemintegration, med huvudkontor i Karlstad. iBiz Solutions har även kontor i Stockholm, Gävle och Oslo och har över 55 anställda och cirka 50 kunder. 2017 omsatte iBiz Solutions 63 miljoner kronor.

Livingstone Partners har varit finansiella rådgivare för iBiz i transaktionen.

Leave a comment

Your email-1 address will not be published.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing-koncernen är en snabbväxande leverantör av kompletta IT-tjänster på den nordiska marknaden. TeleComputing levererar marknadsledande lösningar inom IT-drift, molntjänster, outsourcing och SaaS-tjänster (Software as a Service). Koncernen har cirka 700 anställda på 8 orter i 3 länder och cirka 1 300 företagskunder i Norden. TeleComputing är certifierade enligt såväl ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) som ISO14001 (miljö).