<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

augusti 12, 2018
By:

TeleComputing förvärvar Excanto – Stärker positionen i Sverige och satsar på fastighetsbranschen

TeleComputing har tecknat avtal om att köpa det svenska It-företaget Excanto. - Vi kommer att bli kundens bästa partner för affärsutveckling i Norden. Med Excanto i laget stärker vi positionen i Sverige generellt, och i både Sverige och Norge specifikt för kunder inom fastighetsbranschen, säger koncernchef Terje Mjøs.

Excanto är branschledare på IT-lösningar till fastighetsbranschen i Sverige. Excanto ger företag snabb tillgång till Internet genom ett eget fibernät, och har en säker infrastruktur med hög prestanda. Excanto är experter på IaaS och hybrida molntjänster, och levererar tjänsten Excanto eDesktop®, en säker virtuell lösning, som kan nås från vilken PC eller mobiltelefon som helst.

- Det är en rasande snabb teknisk utveckling i fastighetsbranschen, som i flera andra branscher. Med Excanto tar vi nu ytterligare steg för att bli kundens bästa partner för digitalisering, säger Mjøs.

TeleComputing har köpt fem andra företag under året, och förstärkningen av rådgivningskapaciteten är viktig. Förvärvet av integrationsspecialisten iBiz Solutions i våras, och de nyligen förvärvade IT-företagen 99X, Keystep, Digisys och LanTeam, är centrala för TeleComputings planer på ytterligare tillväxt.

- Kunderna vill öka nyttjandet av molntjänster, men önskar mer hjälp och råd på vägen dit. Vi märker också större efterfrågan på bra integrationslösningar och säkerhetstjänster, och målet är att ha det starkaste erbjudandet inom hybrida molntjänster som plattform för digital transformation, säger Mjøs.

Marcus Lindstedt, VD för Excanto, tycker att Excanto tjänster passar bra med TeleComputings tjänsteutbud och kompetens inom hybrida molnlösningar, IT-drift och integrationer. - Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör på den nordiska marknaden och kan erbjuda våra kunder bättre tjänster till en marknad i starkt tillväxt, säger Lindstedt.

Köpeskillingen är inte angiven.

Med förvärven av Excanto, LanTeam, Keystep, 99X i tillägg till iBiz och Digisys tillkännagavs tidigare i år, kommer TeleComputing, proforma på helårsbsasis, att omsätta drygt 2,4 miljarder kronor och har över 1 100 anställda fördelat på 11 orter i 4 länder.

Om Excanto
Excanto är ett heltäckande IT-tjänsteföretag som grundades 1999. Excanto är idag experter på modern och säker IT-drift, molntjänster, nätverk- & IOT-tjänster för fastighet och kontor. Excanto erbjuder även DaaS/VDI tjänsten eDesktop som är en Virtuell PC för aktivitetsbaserat arbetssätt och säkra managed desktoplösningar.

Excanto är Sveriges största IT partner för fastighetsföretag och en övergripande IT-partner som tar ett funktionsansvar för helheten. Företaget omsätter ca 114 MSEK och har 52 anställda i Stockholm, Göteborg, Uppsala Malmö och Lund.

Kontaktpersoner
TeleComputing: Koncernchef Terje Mjøs, tel. +47 900 34 159
Excanto: VD, Marcus Lindstedt, tel. +46 70 990 95 00

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing-koncernen är en snabbväxande leverantör av kompletta IT-tjänster på den nordiska marknaden. TeleComputing levererar marknadsledande lösningar inom IT-drift, molntjänster, outsourcing och SaaS-tjänster (Software as a Service). Koncernen har cirka 700 anställda på 8 orter i 3 länder och cirka 1 300 företagskunder i Norden. TeleComputing är certifierade enligt såväl ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) som ISO14001 (miljö).