<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

Nyheter

januari 22, 2018
By:

TeleComputing först i Sverige med en kund live i Microsoft Azure Stack - molntjänster med datalagring i Sverige

I förra veckan blev en av TeleComputings kunder först i Sverige med att lägga över delar av sin IT-miljö i den lokala varianten av Microsofts molntjänst Azure. Det innebar en helt ny hybridmolnslösning där kunden lagrar en del av sin data i molntjänster från ett datacenter i Stockholm. 

Förra året lanserade Microsoft Azure Stack, en lokal lösning som innebär att företag och organisationer kan använda Azuretjänster i svenska datacenter utan att datan behöver lämna Sverige.

–  Med Azure Stack som komplement till kunderns IT-leverans kan svenska företag nu välja själva var och hur deras information ska lagras. TeleComputing har lång erfarenhet av molntjänster till den nordiska marknaden så det är givetvis glädjande att vi har möjlighet att erbjuda precis den flexibilitet som våra kunder efterfrågar, säger Cloud arkitekten och TeleComputings Azure Stack expert Hackim El Yahiaoui.

I praktiken innebär Azure stack bättre prestanda för svenska kunder och underlättar för de företag och organisationer som orar sig för att ha sin data placerad utomlands.

– Svenska företag vill använda molntjänster på sina egna vilkor. Azure Stack gör det både tryggare och enklare för företag att digitalisera och modernisera sin infrastruktur, säger Joacim Damgard, vd för Microsoft Sverige.

TeleComputing var en av de första som fick tillgång till Azure Stack och erbjöd tidigt sina kunder att testa tjänsten i TeleComputings egen Azure Stack-miljö.

Läs mer: Därför bör du välja en svensk molntjänst istället för ett eget datacenter

 

För mer information eller frågor, kontakta:
Patrik Lännerberg, sälj- och marknadschef på TeleComputing Sweden AB.
E-post: patrik.lannerberg@telecomputing.se, tel: +46 701 800 830

azure-

Leave a comment

Your email-1 address will not be published.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing har stor erfarenhet av molntjänster, digitala samarbetsverktyg, infrastruktur och säkerhet, med vilken vi hjälper kunder att utnyttja morgondagens lösningar. Vårt motto är ”Every challenge needs a partner”, så oavsett vilken utmaning kunden står inför, ska de veta att TeleComputing är en partner att lita på. Vi tror på potentialen i att omfamna och dela kunskap, styrkan i att uppnå något gemensamt och möjligheterna som ligger i utveckling och förändring. Därför är våra kärnvärden Embrace knowledge, Achieve together och Empower change. Vi har ca 1100 anställda på 11 orter i 4 länder och över 2000 kunder i Norden.