<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

Pressmeddelanden

juli 10, 2017
By:

TeleComputing erbjuder Azure-baserade molntjänster med datalagring i Sverige

Den 10 juli lanserar Microsoft den lokala varianten av molntjänsten Azure. Azure Stack är en ny hybridmolnslösning som gör det möjligt att tillhandahålla molntjänster från ett datacenter i Sverige. 

Microsoft Azure är en molntjänsteplattform som omfattar lagring, virtuella servrar, och över hundra olika typer av tjänster. Azure Stack är lokal lösning som innebär att företag och organisationer kan använda Azuretjänster i svenska datacenter utan att datan behöver lämna Sverige.

–  TeleComputing har lång erfarenhet av molntjänster till den nordiska marknaden och har en tjänstekatalog som omfattar hela kundens IT-leverans. Azure Stack är därför en naturlig del av vårt tjänsteutbud. Tjänsten kommer att innebära en stor valfrihet för kunden eftersom de själva kan välja var de ska lagra sin data. Inga andra molnplattformar har den flexibiliteten, säger Kjell-Tore Espeseth, CTO på TeleComputing.

Azure stack kommer innebära bättre prestanda för svenska kunder och underlätta för de branscher som orar sig för att ha sin data placerad utomlands.

– Svenska företag vill använda molntjänster på sina egna vilkor. Azure Stack kommer göra det både tryggare och enklare för företag att digitalisera och modernisera sin infrastruktur, säger Joacim Damgard, vd för Microsoft Sverige. 

TeleComputing kommer vara en av de första som får tillgång till Azure Stack och kommer att erbjuda den nya tjänsten så fort som Microsoft tillsammans med HPE har en färdig teknisk installation.

Läs mer hos Microsoft här: https://aka.ms/azurestackishere
Läs mer om
Azure Stack.


För mer information, kontakta:
Patrik Lännerberg, sälj- och marknadschef på TeleComputing Sweden AB.
E-post: patrik.lannerberg@telecomputing.se, tel: +46 701 800 830

Kjell-Tore Espeseth, CTO på TeleComputing.
E-post: kjell.tore.espeseth@telecomputing.no, tel: + 47 934 83 762 

Leave a comment

Your email-1 address will not be published.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing har stor erfarenhet av molntjänster, digitala samarbetsverktyg, infrastruktur och säkerhet, med vilken vi hjälper kunder att utnyttja morgondagens lösningar. Vårt motto är ”Every challenge needs a partner”, så oavsett vilken utmaning kunden står inför, ska de veta att TeleComputing är en partner att lita på. Vi tror på potentialen i att omfamna och dela kunskap, styrkan i att uppnå något gemensamt och möjligheterna som ligger i utveckling och förändring. Därför är våra kärnvärden Embrace knowledge, Achieve together och Empower change. Vi har ca 1100 anställda på 11 orter i 4 länder och över 2000 kunder i Norden.