<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

Pressmeddelanden

juli 10, 2017
By:

TeleComputing erbjuder Azure-baserade molntjänster med datalagring i Sverige

Den 10 juli lanserar Microsoft den lokala varianten av molntjänsten Azure. Azure Stack är en ny hybridmolnslösning som gör det möjligt att tillhandahålla molntjänster från ett datacenter i Sverige. 

Microsoft Azure är en molntjänsteplattform som omfattar lagring, virtuella servrar, och över hundra olika typer av tjänster. Azure Stack är lokal lösning som innebär att företag och organisationer kan använda Azuretjänster i svenska datacenter utan att datan behöver lämna Sverige.

–  TeleComputing har lång erfarenhet av molntjänster till den nordiska marknaden och har en tjänstekatalog som omfattar hela kundens IT-leverans. Azure Stack är därför en naturlig del av vårt tjänsteutbud. Tjänsten kommer att innebära en stor valfrihet för kunden eftersom de själva kan välja var de ska lagra sin data. Inga andra molnplattformar har den flexibiliteten, säger Kjell-Tore Espeseth, CTO på TeleComputing.

Azure stack kommer innebära bättre prestanda för svenska kunder och underlätta för de branscher som orar sig för att ha sin data placerad utomlands.

– Svenska företag vill använda molntjänster på sina egna vilkor. Azure Stack kommer göra det både tryggare och enklare för företag att digitalisera och modernisera sin infrastruktur, säger Joacim Damgard, vd för Microsoft Sverige. 

TeleComputing kommer vara en av de första som får tillgång till Azure Stack och kommer att erbjuda den nya tjänsten så fort som Microsoft tillsammans med HPE har en färdig teknisk installation.

Läs mer hos Microsoft här: https://aka.ms/azurestackishere
Läs mer om
Azure Stack.


För mer information, kontakta:
Patrik Lännerberg, sälj- och marknadschef på TeleComputing Sweden AB.
E-post: patrik.lannerberg@telecomputing.se, tel: +46 701 800 830

Kjell-Tore Espeseth, CTO på TeleComputing.
E-post: kjell.tore.espeseth@telecomputing.no, tel: + 47 934 83 762 

Leave a comment

Your email-1 address will not be published.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing-koncernen är en snabbväxande leverantör av kompletta IT-tjänster på den nordiska marknaden. TeleComputing levererar marknadsledande lösningar inom IT-drift, molntjänster, outsourcing och SaaS-tjänster (Software as a Service). Koncernen har cirka 700 anställda på 8 orter i 3 länder och cirka 1 300 företagskunder i Norden. TeleComputing är certifierade enligt såväl ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) som ISO14001 (miljö).