<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • Kund
  • Kontakt
Norska sidan Engelska sidan
 Engelska sidan

Nyheter

Nyheter

maj 16, 2017
By:

Ransomeware attacken ”Wannacrypt” visar på vikten av säkerhetsarbete

Den 12 maj drabbades över 100 länder av världens hittills största cyberattack Wannacrypt. Detta blev ett sanningens ögonblick för företagens säkerhetsarbete. I Storbrittaninen blev bland annat stora delar av sjukvårdssektorn lamslaget.

TeleComputings kundmiljöer var uppdaterade sedan tidigare enligt ordinarie processer för säkerhetsuppdateringar.  I de enstaka miljöer som medvetet undantagets genomfördes dock ett snabbt arbete av vår säkerhetsavdelning i samråd med kunderna. Både servrar och klienter kunde uppdateras under lördagen.

Utöver det har vår säkerhetsavdelning som en extra säkerhetsåtgärd gått ut med instruktioner och information om hur man bör agera som användare.

Tack vare goda processer, engagerade medarbetare och proaktivt arbete kunde åtgärder tas omedelbart efter larmet. Ingen av TeleComputings driftkunder har hittills drabbats av ransomeware attacken.

TeleComputings starka rekommendationer för att undvika framtida problem är följande:
1.  Uppdatera alla datorer och övrig infrastruktur med de senaste säkerhetsuppdateringarna från såväl Microsoft som från andra leverantörer.
2. Om det inte längre kommer säkerhetsuppdateringar till det operativsystem som du har på din dator, se till att omgående byta till ett nytt.
3. Iakttag stor försiktighet med bifogade filer och länkar, verifiera avsändaren och kontrollera om det förekommer dåligt språkbruk innan du klickar på dessa. Är du osäker kontakta din IT-ansvarige.
4. Se till att du alltid har en säkerhetskopia på dina viktiga filer någon annanstans än i din dator, till exempel i molnet eller via din IT-avdelning.

Läs även: 7 av de vanligaste säkerhetsriskerna på svenska företag

Hotbilden från Internet ökar hela tiden och om ni känner er osäkra, kontakta oss gärna för mer information om hur ni bäst håller er verksamhet skyddad.

Patrik Lännerberg, Försäljnings- och marknadschef
patrik.lannerberg@telecomputing.se070 180 08 30

Följ oss på:

TeleComputing

TeleComputing-koncernen är en snabbväxande leverantör av kompletta IT-tjänster på den nordiska marknaden. TeleComputing levererar marknadsledande lösningar inom IT-drift, molntjänster, outsourcing och SaaS-tjänster (Software as a Service). Koncernen har cirka 700 anställda på 8 orter i 3 länder och cirka 1 300 företagskunder i Norden. TeleComputing är certifierade enligt såväl ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) som ISO14001 (miljö).