<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

Pressmeddelanden

maj 2, 2018
By:

Upplevelsekoncernen Moment Group väljer TeleComputing som helhetsleverantör av IT-tjänster

Moment Group, en av Nordens ledande aktörer inom upplevelseindustrin, har tecknat ett treårigt avtal med TeleComputing. Avtalet innebär ett helhetsåtagande för koncernens IT inklusive klienthantering, Office 365, Servicedesk, kommunikationstjänster som Managed WAN, LAN och WiFi samt en övergång till molnbaserad IT.


– Vi sökte en innovativ outsourcingpartner med cloud-kompetens som både kan ta över vår befintliga IT-drift och fortsätta utveckla vår IT-miljö genom en successiv övergång till en molnbaserad lösning, säger Josef Wellmarker, Chief Information Officer på Moment Group.

Moment Group är en de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Norden. Inom koncernen skapas upplevelser för fler än 2 miljoner gäster varje år. Verksamheterna bedrivs i tre affärsområden med kontor i Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Hamburg, Falkenberg och Växjö. Moment Group är listat på First North Premier.

Övergången till en molnbaserad IT-miljö kommer att ske i flera steg där TeleComputing inledningsvis kommer att ta över driften av den befintliga IT-plattformen. I nästa steg flyttas användarna över till en molnbaserad miljö och därefter flyttas olika IT-system över till den plattform som är bäst lämpad för att Moment Group, med hjälp av TeleComputings hybrid cloud-upplägg, själva ska kunna välja var och hur koncernens data ska lagras.

– Vi tycker så klart att det är oerhört roligt att en så stor upplevelsekoncern med så många kända varumärken väljer att samarbeta med oss. Vi kommer att bedriva ett intensivt och spännande arbete framöver för att tillsammans med Moment Group flytta koncernen från en traditionell IT-driftslösning till en kundanpassad hybrid cloud-miljö, där både användare och kunder kan dra nytta av fördelarna med en molnbaserad IT-lösning, säger Johan Magnusson, vd TeleComputing Sweden AB.


För mer information:
Johan Magnusson, vd TeleComputing Sweden AB.
E-post: johan.magnusson@telecomputing.se, tel: +46 733 411 806

Josef Wellmarker, Chief Information Officer Moment Group AB.
E-post: josef.wellmarker@momentgroup.com, tel: +46 736 555 903


Moment Group i korthet:

Omsättning: 1 023 000 000 sek
Verksamhet: Moment Group är moderbolaget i koncernen med verksamheter inom upplevelseindustrin.
Affärsområden: Event, Live Entertainment, Venues
Börslista: First North Premier
Antal aktieägare: ca 2600
Cirka antal anställda: ca 500 personer
VD/Koncernchef: Pelle Mattisson
Styrelseordförande: Jan Friedman
Varumärken: 2Entertain, Ballbreaker, China Teatern, Cirkusbygningen, Golden Hits, Hamburger Börs, Hansen, KPH Matbar, Kungsportshuset, Lisebergsteatern, Minnesota Communication, Oscarsteatern, Showtic.se, The Concept, Vallarnas friluftsteater, Wallmans, Wallmans Group
För mer information se: http://www.momentgroup.com

Leave a comment

Your email-1 address will not be published.

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing-koncernen är en snabbväxande leverantör av kompletta IT-tjänster på den nordiska marknaden. TeleComputing levererar marknadsledande lösningar inom IT-drift, molntjänster, outsourcing och SaaS-tjänster (Software as a Service). Koncernen har cirka 700 anställda på 8 orter i 3 länder och cirka 1 300 företagskunder i Norden. TeleComputing är certifierade enligt såväl ISO9001:2008 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) som ISO14001 (miljö).