<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nyheter

juli 15, 2018
By:

TeleComputing köper It-företaget LanTeam

TeleComputing har tecknat avtal om att köpa systemintegratören LanTeam, ett ledande företag på IT-infrastruktur i Västsverige.

LanTeam stärker vår rådgivningskapacitet ytterligare och vår förmåga att vara en «one-stop-shop» leverantör, något som är viktigt för att våra kunder ska dra nytta av möjligheterna i en allt mer digitaliserad värld. Med LanTeam får TeleComputing ett starkare fäste i västra Sverige, och vi tar ytterligare position inom offentlig sektor där LanTeam är starka, säger koncernchef Terje Mjøs.

LanTeams «stand-alone» IT konsulttjänster er ett viktigt tillskott till TeleComputings tjänste- och produktportfölj. Konsulterna tar hand om servermiljöer, installerar nätverks- och kommunikationslösningar och bidrar med ROI-analyser till kunderna. Konsulterna har också en hög och eftertraktad kompetens på brandväggar, lastbalansering och säkerhet. LanTeams konsulter kommer utöka vår kompetensportfölj på ett utmärkt sätt, och är efterfrågat hos våra kunder, understryker Mjøs.

LanTeam är en leverantör av IT-lösningar till offentliga och privata verksamheter. Företaget erbjuder först och främst olika produkter och tjänster för åtkomst till hybrida molntjänster och andra former av IT-infrastruktur.

LanTeam är experter på rådgivning, administration och konfiguration av kundens behov knutet till klienter, mobiler, skärmar och övrig kringutrustning. Kunder kan få hela «livscykeln» för sina enheter via TeleComputing – inklusive drift och administration av enheterna och kundservice. LanTeam erbjuder också logistiktjänster, licenshantering och printlösningar och integrerar inköpslösningar och fakturahantering med kundens processer och system.

Verkställande direktör hos LanTeam, Anders Filipsson, är nöjd med att LanTeam blir en del av TeleComputing. – Vi har nöjda kunder, men vill erbjuda våra kunder ännu fler valmöjligheter. I tillägg ser vi stora fördelar med at bli en del av en större kompetensmiljö både på molntjänster, migrering till molnet, konsulttjänster och integrationer. Dessutom är TeleComputing ett bolag i stark tillväxt och med spännande framtidsplaner som passar bra med vart vi vill som företag, säger Filipsson.

LanTeam erbjuder också uthyrning och försäljning av IT-produkter, och återförsäljer produkter från leverantörer som Hewlett Packard, Microsoft, 3 Step IT och Dell med flere.

Lifecycle Management på alla enheter och konsulter med eftertraktad expertis stärker TeleComputing som en «One stop shop» leverantör. När kunderna också kan få produktbehovet täckt inklusive finansieringslösningar, blir detta en god mix som ger våra kunder stor nytta.

LanTeam har både små och stora kunder, och flera offentliga kunder i sin portfölj. De har 42 anställda och omsatte för 280 miljoner SEK under FY2017/18.

Med uppköpen av Keystep och 99X, i tillägg till iBiz och Digisys som meddelats tidigare i år, kommer TeleComputing på proforma fullt år bas omsätta drygt 2,3 miljarder NOK och ha ca 1.000 anställda fördelat på 9 orter i 4 länder. 

Om LanTeam
LanTeam levererar produkter, tjänster och spetskompetens på IT-infrastruktur till offentliga och privata verksamheter. LanTeam har 42 anställda, och en omsättning på 280 miljoner SEK. Läs mer på www.lanteam.se

Kontaktpersoner
TeleComputing: Koncernchef Terje Mjøs, tel. +47 900 34 159
LanTeam: Verkställande direktör Anders Filipsson, tel. +46 702 719151

Følg oss:

TeleComputing

TeleComputing har stor erfarenhet av molntjänster, digitala samarbetsverktyg, infrastruktur och säkerhet, med vilken vi hjälper kunder att utnyttja morgondagens lösningar. Vårt motto är ”Every challenge needs a partner”, så oavsett vilken utmaning kunden står inför, ska de veta att TeleComputing är en partner att lita på. Vi tror på potentialen i att omfamna och dela kunskap, styrkan i att uppnå något gemensamt och möjligheterna som ligger i utveckling och förändring. Därför är våra kärnvärden Embrace knowledge, Achieve together och Empower change. Vi har ca 1100 anställda på 11 orter i 4 länder och över 2000 kunder i Norden.