<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • Kund
  • Kontakt
Norska sidan Engelska sidan
 Engelska sidan

Blogg

Säkerhet

juli 3, 2017
Av:

Så arbetar ni säkert och mer flexibelt med MAM (Mobile Application Management)

Vill ni snabbt och enkelt ge era användare möjlighet att läsa mailen och redigera dokument från sina privata enheter, utan att äventyra företagets säkerhet? I den här artikeln berättar vi hur det går det till.

Olika tjänster och mjukvara som administrerar applikationsbehörigheter på telefoner, surfplattor och datorer brukar beskrivs med begreppet MAM (Mobile Applications Management).

Med hjälp av MAM kan ni styra inställningar på utvalda applikationer, även om de är nedladdade från en publik plats (till exempel Apple App Store, Google Play eller Windows Store). Detta innebär att man enkelt kan säkra upp privata enheter och låta dessa komma åt företagsdata.

MAM i praktiken - Såhär går det till
När era medarbetare startar en applikation i exempelvis sin telefon skriver de in sitt användarnamn och lösenord. Applikationen kontrollerar då om det finns något regelverk och begränsningar. Detta innebär att er företagsinformation är skyddad oavsett när, var och hur era medarbetare öppnar och använder sina applikationer.

Behåll kontrollen över företagets enheter
Det finns även möjlighet för er som företag att vid behov gå in och radera er företagsinformation utan att något annat än den berörda applikationen som innehåller detta påverkas. Ett scenario kan vara om en medarbetare väljer att sluta. Medarbetaren skulle då kunna få behålla sin telefon och allt utom företagsinformationen kommer att finnas kvar. Det innebär att privata bilder och applikationer finns kvar, medan företagets applikationer, mail och dokument enkelt kan tas bort.

Arbeta säkert på distans
När era medarbetare laddar ner applikationerna Outlook, Excel och Word på sin surfplatta eller telefon loggar de in med sitt företagskonto. Er leverantör har då konfigurerat så att applikationerna kommer att kräva ytterligare en pinkod, samt att applikationerna endast får kommunicera med varandra. Detta innebär att användaren från ett mail kan öppna en bifogad fil, redigera filen och sedan spara på er företagsyta. Men de har inte rättigheter att kopiera ut informationen och spara någon annanstans på enheten.

Trygghet även när enheter kommer på villovägar
Så vad händer om en enhet har kommit bort, blivit stulen eller ni kanske sålt den men glömt att radera innehållet på den? Med MAM (Mobile Applications Management) har ni möjlighet att centralt på distans radera all företagsdata utan att enheten i övrigt påverkas.

På vilka enheter fungerar detta?

Appskyddsprinciper fungerar på:
– Oregistrerade enheter
– Enheter som har registrerats i Intune
– Enheter som har registrerats i annat 3:parts MDM verktyg

Detta innebär att oavsett hur enheten hanteras kan appskyddsprinciper appliceras. Det innebär att skyddet appliceras på applikationen i sig, inte på enheten. Sen krävs det att operativsystemet i sig stödjer detta.

Appskyddsprinciper stöds för närvarande i:
– iOS 8.1 eller senare
– Android 4 eller senare

Sammanfattning
Jag anser att MAM innebär möjligheter att snabbt och flexibelt låta era kollegor komma åt, använda och redigera företagsdata oavsett enhet - Utan att behöva ta över och låsa ner privata enheter eller tumma på medarbetarnas integritet. En trygg säkerhetslösning helt enkelt.

– Läs mer om MAM
Bra information från Microsoft 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. 

Följ oss på:

Henrik Langéen, Tjänsteutveckling

Under mina femton år på TeleComputing har jag fått vara med och driva utvecklingen av klienthanteringen Det är en otroligt spännande resa med flera olika teknikskiften, och nu senast molnbaserad managering där TeleComputing ligger i framkant. Denna utveckling gör att mitt arbete som arkitekt inom produkt- och tjänsteutveckling aldrig blir långtråkigt då det gäller att alltid ligga i framkant och förstå vad kunderna efterfrågar.