<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=208844949630890&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
  • Kund
  • Kontakt
Norska sidan Engelska sidan
 Engelska sidan

Blogg

Molntjänster

oktober 2, 2017
Av:

Det här tar vi med oss från Microsoft Ignite 2017

Efter vårt besök på Microsoft Ignite i Orlando förra veckan känner vi att det inte längre är en fråga om man skall flytta ut i molnet utan snarare, hur ska man ta sig dit så snabbt som möjligt. Det var mycket nytt att ta till sig men vi vill lyfta fram tre områden som stod i fokus och som gick som en röd tråd genom alla 1695 seminarierna.

Microsoft TeleComputing 1. Samarbete

Många seminarier och mycket fokus kretsade kring hur Microsoft kan hjälpa oss att samarbeta, både inom vår egna organisation, men även med externa parter, oavsett om de har tjänster från Microsoft eller någon annan molnleverantör.

Inom det egna företaget kommer OneDrive att få enklare hantering för att kunna dela filer med andra och Microsoft Teams att få en allt mer central plats som samarbetsplattform eftersom man till och med kommer att ersätta Skype for Business med just Microsoft Teams. Läs mer här.

2. Säkerhet

Det märktes även att det är viktigt för Microsoft att bevisa för resten av världen att deras molnplattformar (Azure och Azure Stack) är säkra. Det gör de genom att ta fram produkter för att kunna styra/kontrollera och övervaka hela kundens molnplattform från olika webbgränsnitt och det rasslar på med nya funktioner i en rasande fart. Nästan i varje session jag var på annonserades några nya funktioner för att göra plattformen säkrare eller för att ge dig som kund ännu mer insyn i vad som händer i din molnplattform.

Givetvis blev det lite extra positivt när det blev så pass tydligt att vi är en av de få Managed Service Providers i världen som kan leverera Azure Stack och en av två som gör det i flera länder.

TeleComputing Azure Stack

Tips: När det gäller just resan till molnet kan jag rekommendera artikeln: Därför bör du välja en svensk molntjänst istället för ett eget datacenter.

3. Analyser

Microsoft vill verkligen att du som kund ska få möjlighet att dra fördelar av den analysförmåga som finns i Azure och som kommer med att man har flyttat ut all sin data dit. Det finns många verktyg, till exempel Power BI som kan ta fram ytterst värdefull information i och med att den är samlad på ett och samma ställe och att man sedan kan sammanställa den i användarvänliga rapporter.

Lägger man även till Machine Learning och all den kraft som finns i Azure finns det knappast någon gräns för hur mycket information som kan bearbetas och användas för att skapa olika prognoser för den samlade datan. När det gäller bearbetning av data vill jag tipsa er om att läsa artikeln om hur ni tjänar pengar och driver innovation med GDPR. Där tipsar min kollega Erik hur man kan utnyttja den utökade mängden data för att driva innovation i sin egen verksamhet.

azure- 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. 

Följ oss på:

Joel Tagesson, Lösningsarkitekt

Som lösningsarkitekt på TeleComputing ansvarar jag för att skapa den tekniska design som översätter kundens behov till infrastrukturtjänster. Jag jobbar nära säljavdelningen med både nya och befintliga kunder. Eftersom jag har en teknisk bakgrund är jag även representerad i avancerade implementeringar och projekt samt i samband med att definiera nya tjänster.