Molntjänster

Molntjänster, även kallat Cloud Computing, eller tidigare ASP (Application Service Provider) innebär att program och dokument som finns på externa servrar underhålls av oss på TeleComputing. Ni får tillgång till dem via Internet, men upplever det som att ni arbetar lokalt på datorn.

Om du inte uppnår konkret affärsnytta av att ha IT-verksamheten internt, har du mycket att vinna på att överlåta IT-driften åt oss.


ASP (Application Service Provider)
Kärt barn har många namn, molntjänster kallas också för cloud computing eller ASP (Application Service Provider). 

Telecomputing var 1997 först i världen med att erbjuda ASP för företag. Idag används inte begreppet ASP så ofta längre och har ersatts av molntjänster. Telecomputing är idag en av Nordens ledande leverantörer av molntjänster.

Molntjänster innebär att program, filer och dokument placeras på "Internet", eller snarare servrar som drivs och underhålls av någon annan än dig själv. Du kommer åt desssa program, filer och dokument genom att vara ansluten till Internet, men upplever det som om allt finns lokalt på din egen dator.

Det här behover ditt företag:
Alla företag har olika behov men det är framför allt dessa molntjänster som de flesta företag använder för en effektivare IT-drift:

  • Microsoft Office 365 - Oavsett var eller hur du arbetar har du alltid tillgång till den senaste versionen av Microsoft Office och andra smarta onlinetjänster för företag.
  • Microsoft Azure - Tillgång till virtuella servrar, lagring och andra komponenter som kan användas för att bygga en komplett IT-lösning. Betala endast för det som du faktiskt använder.
  • ExpressRoute - En snabb, säker och privat anslutning till Azure.
  • Enterprise Mobility + Security (EMS) - Identitet, mobilitet och säkerhet - Arbeta säkert, mobilt och effektivt med Microsofts tjänst EMS.

Utöver detta erbjuder vi: 

  • Managed Services - En meny över praktiska tjänster som gör din IT-drift enklare. T.ex. drift av datorer, surfplattor, nätverk och annan lokal infrastruktur.
  • Servicedesk - Vår Servicedesk tar inte semester, blir inte sjukskrivna och stänger aldrig av telefonen. Garanterad IT-support oavsett när du behöver den.

Varför välja TeleComputing?

Förutsägbart och skalbara kostnader
Du vet alltid i förväg månadskostnaden för varje enskild användare och du betalar endast för det du använder.

Alltid optimerat och uppdaterat
Du är alltid garanterad att IT-driften är optimerad för just dina behov.

Inga egna investeringar
Du slipper investeringar när det gäller servrar, datorrum, uppgraderingar, nya maskiner, upplärning och utbildning. 

Ett säkert alternativ
Du kommer att vara mindre sårbar för obehöriga inloggningsförsök, virus och dataförlust i händelse av brand eller stöld.

Alltid tillgängligt
TeleComputing erbjuder Service Desk med stöd 24/7/365, beroende på det avtal du har.

Flexibel och oberoende
Du får en lösning som fungerar över alla plattformar, oavsett om du föredrar dator, surfplatta eller mobil.

Välj lokalt eller i molnet
TeleComputing erbjuder Microsofts marknadsledande molntjänst Azure. Hos oss kan du välja mellan lokalt datacenter eller Azure. Genom att utnyttja Azure Stack kan vi köra Azure lokalt i Sverige. TeleComputing Hybrid Cloud kombinerar det bästa av alla världar.

Vill du veta mer om hur våra tjänster kan fungera för ditt företag?
Kontakta oss för en diskussion om hur vi kan göra din IT-vardag enklare: Tel: +46 70 180 08 30

Drift av datorer och enklare vardag
Många av våra kunder önskar att vi tar ansvar för lokal hårdvara och maskinvara. Läs mer om våra tjänster inom Managed Services.
Behöver du tillgång till Office-programmen och andra smarta onlinetjänster för företag? Läs mer om Office 365.

Patrik Lännerberg, Försäljningschef
+46 70 180 08 30 eller merinfo@telecomputing.se