Koncernen

TeleComputing var först i världen med att erbjuda ASP och är idag Nordens ledande leverantör av molnbaserade IT-driftlösningar för den professionella marknaden.


TeleComputing IT-driftverksamheter erbjuder flexibla och skalbara IT-driftlösningar till små och mellanstora företag, i första hand i Norge och Sverige, och sköter IT-driften för mer än 800 kunder med 80 000 IT-användare.

Koncernens IT-konsultverksamhet finns samlad i det svenska dotterbolaget Kentor och erbjuder tjänster inom systemintegration, systemutveckling och allmän IT-rådgivning. 

TeleComputing börsnoterades (OSX) år 2000, men lämnade börsen år 2010, då Ferd köpte verksamheten och blev majoritetsägare.

TeleComputing-koncernen består idag av närmare 950 medarbetare fördelat på kontor i Asker, Bergen, Stavanger, Bryne, Stockholm, Göteborg och St.Petersburg.

Övrig nyckelinformation:

Omsättningen år 2014 uppgick till 1 271,5 miljoner norska kronor. Huvudkontor: Asker, Norge.

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.